181102DSF_1477.jpg
181102DSF_1477.jpg

Academie


Portfolio: boek nu een cursus, rondleiding of inspiratiesessie

SCROLL DOWN

Academie


Portfolio: boek nu een cursus, rondleiding of inspiratiesessie

Nieuwe ontwikkelingen voor leden

Kenniskring

De TZA heeft een on- en offline kenniskring voor de professionals van de aangesloten leden; onderwijs, (zorg)ondernemers en overheidsorganisaties. De kenniskring brengt de professionals bij elkaar voor inspiratie en innovatie. Er wordt gewerkt met interactieve sessies, presentaties en discussies. De organisaties informeren elkaar over lopende of van start gaande pilots met zorgtechnologie. Samen kunnen ze innovatieve producten testen op gebruiksvriendelijkheid en gebruikservaring in een realistische zorgsetting. Wil je ook aansluiten bij de kenniskring? Stuur dan even een mail aan info@twentsezorgacademie.nl.

Probeerlab

Producten van bij de TZA betrokken leveranciers kunnen gedurende een korte periode geleend worden voor verschillende doeleinden. Zo kun je testen of een bepaald product goed aansluit bij de behoefte van een cliënt of burger. Of om samen met je team te leren hoe bepaalde technieken en producten je werk kunnen verlichten. Heb je belangstelling, vraag dan naar de uitleenlijst en de voorwaarden via info@twentsezorgacademie.nl.

Folder TZA algemeen


Module 1

Introductie Zorgtechnologie

levend boek.jpg

Zorgtechnologie bevordert de zelfstandigheid, zelfredzaamheid en veiligheid thuis. Dat is belangrijk vanwege ontwikkelingen zoals vergrijzing, een toekomstig tekort aan verzorgend personeel en de beperkte belastbaarheid van de mantelzorgers. Dat vraagt ook om een nieuwe manier van werken. Zorg- en technische professionals ontwikkelen een coachende rol richting de zorgvrager en zijn of haar mantelzorgers. Maar hoe?
 
De Twentse Zorgacademie biedt een blended learning module 'Introductie Zorgtechnologie’, geschikt voor zorg- en andere professionals. De professional leert in 6 tot 8 uur wat zorgtechnologie is en kent de voor- en nadelen en de risico’s. Ook wet- en regelgeving komt aan bod. De module wordt afgesloten met een bijeenkomst bij de Twentse Zorgacademie of bij de werkgever. Datum en tijdstip is in overleg.
 
Deze module is uniek in Nederland en draagt bij aan duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt, doordat de deelnemer de ontwikkelingen op het gebied van zorgtechnologie kan toepassen in het werk.

Accreditatie kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals: 9 punten.

Prijs module inclusief afsluitende bijeenkomst en inclusief BTW: Leden 90 euro / niet-leden 180 euro

Informatie en aanmelden: info@twentsezorgacademie.nl

Downloads: leaflet cursisten, leaflet HR


Inspiratiesessie

171207DSF_7878.jpg

De TZA biedt een inspiratiesessie aan over de adoptie en acceptatie van zorgtechnologie voor teams. Het programma duurt een dagdeel. Hierin staat de implementatie en acceptatie van zorgtechnologie centraal. Beleven van een beperking (bijv. mobiliteit, visueel, auditief, cognitief) en wat technologie hierin kan betekenen is erg belangrijk.

In het  programma geschreven zitten de volgende onderdelen: 

  • Keynote presentatie

  • Rondleiding

  • Workshops

  • Beleving

Duur: 2 - 3 uur

Aantal personen: maximaal 12

Kosten, informatie en aanmelden: info@twentsezorgacademie.nl

Download: Portfolio 2018


Strategische sessie

171207DSF_8078.jpg

In overleg organiseren wij strategische sessies van een dagdeel, over het belang en de plek van zorgtechnologie in uw organisatie. Deze sessie kan gebruikt worden om een gezamenlijke strategie of beleid op dit onderwerp te ontwikkelen.


De opbouw van deze sessie ziet er als volgt uit: 

  • Inleiding d.m.v. een keynote presentatie waarin door de TZA de actualiteit en toekomst kort worden geschetst aan de hand van demografische kengetallen, (markt)ontwikkelingen en trends.

  • Daarna actie door de groep: Invullen 9 velden van het model door deelnemers.

  • Plenaire toelichting, uitwisseling uitkomsten van het ingevulde model. Daarna wordt de waardepropositie van de organisatie vastgesteld.

  • Tot slot; het gezamenlijk maken van keuzes voor een veranderstrategie.

Duur: 4 uur

Aantal personen: maximaal 10

Kosten, informatie en aanmelden: info@twentsezorgacademie.nl

Download: Portfolio 2018


Rondleiding professionals

20171130_143547.jpg

Voor (zorg)organisaties verzorgen wij rondleidingen in het Living Lab (appartement en ontmoetingsruimte) van de Twentse Zorgacademie. Een rondleiding start met een korte toelichting op wat de TZA doet en wat de nieuwste ontwikkelingen zijn op het gebied van zorgtechnologie. Daarna volgt een  rondleiding van de groep door het appartement.

Duur: 1,5 tot 2 uur

Aantal personen: maximaal 10

Kosten, informatie en aanmelden: info@twentsezorgacademie.nl

Download: Portfolio 2018


I-Pad training

Tablet training.jpg

Studenten van het ROC van Twente geven uitleg aan de seniore (wijk)bewoners over het gebruik van een tablet zoals de I-Pad. 

Een tablet maakt het mogelijk om op elk moment in contact te staan met familie en vrienden, mantelzorgers of zorgverleners. Bijvoorbeeld door een beeldbelprogramma als Facetime. Maar U kunt natuurlijk ook gewoon mailen. 

In 10 weken wordt u van digibeet geheel digivaardig. Foto-albums maken en bekijken, iets opzoeken via Google, leren inloggen op de website van de zorgverzekering, bank of overheid; wat u belangrijk vindt, daar kunnen de studenten U bij helpen. 

Voorgaande deelnemers zijn zonder uitzondering erg tevreden over de uitleg zelf. Ook werd de gastvrijheid en gezelligheid van deze bijeenkomsten hoog gewaardeerd. Bijna alle deelnemers zouden graag nog een keer deelnemen. De studenten zelf zijn ook enthousiast over de belangstelling van hun 'leerlingen' en de goede sfeer in de groep.

De TZA gaat hier mee door. Nieuwe rondes zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de beschikbaarheid van studenten. Wilt u ook tablet-lessen op uw locatie? Neem dan contact op met de Twentse Zorgacademie. Mail: info@twentsezorgacademie.nl of bel met 053-7271060.

Download: Leaflet I-pad project