• Twentse Zorgacademie (map)
  • 165 Wethouder Beversstraat
  • Enschede, 7543 BK
  • Netherlands

Inleiding door Dr. Somaya Ben Allouch

Dr. Somaya Ben Allouch verzorgt de inleiding over 'Robots in Zorg & Welzijn':

De ontwikkelingen op het gebied van robots gaan erg snel, en naar verwachting gaan robots een belangrijke rol spelen in zorg en welzijn. Robots zijn al tientallen jaren geleden geïntroduceerd in de industrie. De vooruitgang die is geboekt in het ontwikkelen van robots gaan nu zo ver dat robots steeds meer invloed kunnen gaan uitoefenen op ons dagelijks leven.

Op dit moment zijn robots al geïntroduceerd als assistent, teammaatje, zorgverlener en metgezel. Ze bevinden zich in diverse verschillende contexten zoals educatie, gezondheidszorg en ouderenzorg, in huis en in zoek- en reddingswerkzaamheden. Deze ontwikkelingen hebben de discussie gestart over de emotionele, ethische en sociale consequenties voor de toenemende confrontaties en interacties tussen mensen en robots. Wat betekent deze ontwikkeling voor u en uw medewerkers?

Rondje workshops

Robots helpen bijvoorbeeld bij het op tijd innemen van medicijnen en signaleren of je voldoende hebt gedronken. Ook schakelen ze op gezette tijden de lampen aan, doen de gordijnen dicht en controleren de bloeddruk of het hartritme op afstand. In vier unieke workshops maakt u kennis met aansprekende voorbeelden en hun toepassingen. U ervaart tijdens deze workshops onder andere het gebruik van robots zoals de Zora, de telepresence- en snoezelrobot. 

Aanmelden? Stuur een mail aan info@twentsezorgacademie.nl met daarin uw naam en organisatie.