• GGD Twente (map)
  • Nijverheidstraat
  • Enschede
  • Netherlands

Lunchbijeenkomst bij GGD Twente, 12 juli, 12:00 - 14:00

In een tijd van schaarste in middelen en capaciteit wordt de vraag om een SROI uit te voeren  steeds vaker hoorbaar. Het instrument biedt hulp bij het onderscheiden van innovaties die wél impact hebben, doordat het de maatschappelijke impact en kosten en baten per stakeholder inzichtelijk maakt.  Daarom  kiezen de partners van Vitaal Twente ervoor dit instrument in te zetten.

Een eerste stap hiervoor is binnen Vitaal Twente de bekendheid met en inzicht in het werken met SROI  vergroten. In een masterclass begeleid door Vital Innovaters, is die stap de afgelopen periode gezet.

Naast het leren omgaan met de tool en het interpreteren van uitkomsten van een SROI, volgde een aantal partners een train-de-trainer module. Dit maakt het mogelijk om Vitaal Twente in de toekomst beter te begeleiden bij het maken van SROI’s. In de komende weken leggen de deelnemers de laatste hand aan de SROI van hun eigen Vitaal Twente project.

Meer weten over SROI en wat het jou kan bieden? Meld je dan aan voor de lunchbijeenkomst op donderdag 12 juli van 12.00-14.00 uur bij de GGD te Enschede via info@vitaaltwente.nl

Programma
12:00   Inloop met lunch, Welkom en introductie door Samantha Dinsbach, directeur Publieke Gezondheid Twente

12:20  Presentatie FEA

12:40   Reken jezelf (niet te) rijk! Wat houdt Social Return on Investment in?
Stephanie Jansen, Roessingh Research & Development

12.55   Social Return on Investment in de praktijk: Diabetescoach, de Diameter
Annelies Nagtegaal – Bloemers, Ziekenhuisgroep Twente

13:25  Welke zorginnovatie uit jouw organisatie verdient een SROI?
Geleid door: Miriam Vollenbroek, voorzitter Vitaal Twente

14.00 Einde